NB3: 100%-os mérleggel őszi bajnokok vagyunk

Második számú csapatunk idén sokkal egyértelműbb célokkal vágott neki a harmadik vonalnak, mint tette tavaly. Határozott célunk ugyanis jövőre egy első- és egy másodosztályú csapat szerepeltetése, játékosaink pedig ehhez méltóan álltak hozzá minden egyes mérkőzéshez.

A csapat tapasztaltabb egyetemi játékosainkból (akik ősszel még egyetemi fronton egyáltalán nem leterheltek) és feltörekvő utánpótlás játékosainkból tevődik össze. Utóbbiak azóta már az első csapatban is bizonyíthattak, amihez fontos ugródeszka volt a felnőttek között vívott NB3-as bajnokság.

A harmadosztályban sajnos kevés éles mérkőzést tudtunk játszani az őszi szezon során, de ezek kifejezetten hasznosak voltak. A Rubeola II. elleni mérkőzés futsal elemeiben-, a La Escuela elleni összecsapás 1 az 1 elleni párharcokban-, zárásként pedig a tegnapi, Cső-Montage elleni mérkőzés taktikailag tartalmazott olyan elemeket, amik az NB2-ben is inkább az élcsapatokra jellemzőek. A befektetett energia minden mérkőzésen visszaköszönt, és szoros küzdelemben mindegyik fent említett meccsen nyertünk. Az 5-10. helyezett csapatok ellen tulajdonképpen a helyzetkihasználásunkon múlt, hogy hány gólt lőttünk és a fegyelmezettségünkön, hogy hányat kaptunk. A legnagyobb arányú győzelmet egyébként a Reactor SE Rákospalota ellen arattuk, ami 11:0-ra végződött.

A tavaszi visszavágókra 5 pontos előnnyel fordulunk, két azonos ponttal rendelkező üldözőnk a Cső-Montage BFC és La Escuela Futsal Club. Ugyanakkor tavasszal az NB1-es rájátszás és a sűrű egyetemi szezon (BEFB, KEK, MEFOB) miatt nagyobb terhelésnek lesznek kitéve mind utánpótlás-, mind egyetemi játékosaink, ezért meg kell majd küzdeni az első hely megtartásáért.

Hajrá BME!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Korábbi hírek

Close Menu